viernes, 13 de noviembre de 2015

La conferència anual de l'Anglo-Catalan Society recupera la figura de Manuel de Pedrolo

Enviado por José Antonio Sierra 



 La conferència anual de l'Anglo-Catalan Society recupera la figura de Manuel de Pedrolo

Del 13 al 15 de novembre se’n celebra la 61ena edició a la Universitat de Glasgow
 
La conferència anual de l’Anglo-Catalan Society recupera la figura de Manuel de Pedrolo
 
La Universitat de Glasgow acull entre els propers divendres i diumenge l’Anglo-Catalan Society Anual Conference, el col·loqui sobre cultura catalana que se celebra anualment al Regne Unit. El programa d’aquesta edició, la 61ena, abraça una àmplia diversitat temàtica, amb especial atenció a la literatura, la lingüística i la sociologia catalanes, i té l’escriptor Manuel de Pedrolo com a figura principal.
 
La conferència central del congrés d’aquest any, la ‘Joan Gili Memorial Lecture’ -en honor a qui va ser un dels fundadors i president de l’Anglo-Catalan Society fa més de 50 anys- porta per nom ‘Manuel de Pedrolo i el Mecanoscrit, una frontissa de la ciència-ficció catalana’, i anirà a càrrec de l’escriptor Antoni Munné-Jordà. A més, el professor Pedro Fernández, de la Universitat de Cork, presentarà la seva iniciativa col·laborativa per digitalitzar les obres completes de Pedrolo.
 
En els tres dies que dura l’Anglo-Catalan Society Annual Conference hi haurà gairebé una cinquantena d’actes, la gran majoria conferències breus per part de professors i investigadors de diferents universitats de Catalunya o del Regne Unit, sobre diverses temàtiques com Women’s writing: influences and tradition, Representations of the city o Reinventing/discovering identities in Catalan literature. Un altre dels actes centrals de les jornades, el recital de poesia ‘RIMAT’ (Readings in Memory of Arthur Terry), que tancarà el col·loqui, anirà a càrrec de l’escriptor Jordi Larios.
 
L’Anglo-Catalan Society va ser fundada el 1954 a Oxford i té com a objectiu promoure el coneixement i l’apreciació de la cultura catalana a les Illes Britàniques, així com fomentar les relacions culturals entre les dues comunitats. Si bé actua com un fòrum professional per a les persones implicades en els estudis catalans, l’associació està oberta a totes les persones que en comparteixen els objectius fonamentals.
 
Podeu consultar el programa complet de l’Anglo-Catalan Society Anual Conference aquí.
 
Barcelona, 12 de novembre de 2015 

No hay comentarios:

Publicar un comentario